راهنمای انتخاب صحیح مبلمان
راهنمای انتخاب صحیح مبلمان
مبلمان نشیمن و پذیرایی به دلیل قرارگیری درکانون توجه و فعالیت ها در منزل از اهمیت زیادی برخوردار هستند و انتخاب صحیح آنها تاثیر زیادی بر دکوراسیون خواهد داشت.
آگاهی از سبک های دکوراسیون و مبلمان از ایجاد فضایی تلفیقی و نامناسب که بر اثر انتخاب نادرست ایجاد می شود جلوگیری کرده و نحوه صحیح به کارگیری تلفیقی سبک ها در دکوراسیون را سبب می شود.
اغلب افراد در منازل خود تلفیقی نامتناسب از سبک های دکوراسیون کلاسیک با مدرن را به کار میبرند، بدون اینکه تعریف درستی از سبکها و نحوه تلفیق درست آنها با یکدیگر داشته باشند که در اکثر موارد آنان در پی چیدمان دکوراسیونی تلفیقی نیستند و صرفاً بر اساس ناآشنایی با انواع سبکهای دکوراسیون، چیدمان درست و نحوه صحیح تلفیق آن، اقدام به چیدمان چنین دکورهای نامناسبی میکنند یا بنا بر سلیقههای متفاوتی که اعضای خانواده دارند در هر گوشه از منزل طرحها، گلدانها، پارچهها یا دیگر جزییات دکوری بدون در نظر گرفتن هارمونی سبکها، انتخاب می کنند در چنین مواردی آشنایی با سبک ها و نحوه انتخاب آن ها می تواند بسیار کمک کننده و راه نجاتی برای دکوراسیون منزل باشد.
اولین نکته قابل توجه برای انتخاب مبلمان توجه به ابعاد فضا می باشد زیرا اولا در خانه های با متراژ بالا امکان تفکیک و وجود قسمت نشیمن و پذیرایی وجود دارد و این موضوع در انتخاب مبلمان تاثیرگذار خواهد بود و دوما در فضاهای کوچک استفاده از مبلمان بزرگ مقدور نبوده و مبلمان با سایز کوچکتر و راحت تر کاربرد بیشتری دارد.
نکته بعدی تمایل افراد برای تلفیق سبک ها در منزل یا انتخاب سبک واحدی برای کل منزل می باشد که می تواند بسته به سلیقه و نوع فضا مدیریت شود به این منظور به شناخت و تصور ذهنی خود از سبک ها بسنده نکنید و اطلاعات کاملتری در این زمینه به دست آورید می توانید از تصاویر و نکات آموزشی بهره گرفته و با کارشناسان مشورت نمایید.
واژه مبل از زبان فرانسوی وارد زبان فارسی شده است که ریشهی آن لغت meubles است. اما معادل کلمه مبل در زبان انگلیسی لغت sofa است. اصولا مبلمان از نظر طراحی و ساخت به دو نوع تقسیم میشود؛ ۱)مبلمان مدرن،راحتی۲)مبلمان استیل یا کلاسیک.
مبلمان کلاسیک یا استیل بیشتر در کشورهای شرقی، خصوصا عربی، خاورمیانه و برخی کشورهای اروپایی مثل ایتالیا که مهد معماری و دکوراسیون است، رونق دارد. در منازل ایرانی نیز هنوز با توجه به افزایش تولید انواع سبکهای مدرن و نو اما هنوز مبلمان کلاسیک از جایگاه ویژهای نزد مردم برخوردار است.
مبلهای راحتی تمام پارچه بوده و چوب یا فلزی در بدنه اصلی و رویی آنها به کار نمی رود این مبلمان دارای دستههای پهن و پایه و پشتی نسبتا کوتاهتری نسبت به مبلهای استیل هستند . از طرفی مبلهای استیل، کمی رسمیتر و ترکیبی از چوب و پارچه هستند. پشتی این مبلها، کاملا صاف و کمی بلند است و پایههای بلند آنها ظاهری خشک و جدی تر به فضا می بخشند.
برای متراژهای زیر ۱۰۰ مترمربع سبک مدرن خلوتی بیشتری دارد و با مساحت و محیط خانههای کوچک هماهنگ تر بوده و راحت تر می باشد. اما در متراژهای بالا می توانید یک ست کامل استیل برای قسمت پذیرایی و یک نیمست راحتی برای قسمت نشیمن داشته باشید.
مرحله بعدی در نظر گرفتن اقلام دکوری و وسایل موجود در منزل می باشد که با توجه و با رعایت تناسب می توانید مبل ها را انتخاب و از عدم هماهنگی مبلمان با دیگر اقلام جلوگیری نمایید.
بعد از انتخاب نوع مبلمان برای منزل و تصمیم گیری اولیه نوبت به انتخاب پارچه و نکات جزئی تر است اما هرگز از اهمیت رنگ ها و بافت پارچه های به کار رفته در مبلمان غافل نشوید زیرا به مرور زمان تاثیرات آن بسیار مشهود و انتخاب نامتناسب رنگ ها می تواند فضا را به کلی نازیبا و ناهماهنگ سازد.
مبلهایی که حجم بیشتری از آنها را چوب تشکیل داده باشد، سریعتر و سادهتر تمیز میشوند و گردوغبار کمتری هم در آنها نفوذ میکند.
مبلهای چرمی به راحتی قابل شست و شو بوده ، به نظر تمیز رسیده و براقیت خود را حفظ می کنند.
پارچههای مخملی براق و پرزدار برای خانههای کوچکتر مناسب تر هستند و فضای خانه را بزرگتر نشان میدهند. پارچههای مخملی مات و بدون پرز نیز برای خانههای بزرگتر انتخاب بهتری محسوب می شوند.
رای جلوگیری از کثیف شدن مبلمان به خصوص در مبلمان مدرن که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند رنگ پارچه مبل را از بین رنگهای چرکتابی مانند کاراملی یا فیلی انتخاب کرده تا نامرتب به نظر نرسند.
برای انتخاب طرح پارچه (گلدار، طرحدار و ساده) لازم به توجه است که پارچههای ساده برای فضاهای کوچکتر مناسبتر و پارچههای گلدار هم مناسب فضاهای باز و بزرگ هستند اما در صورت علاقه به پارچه های طرح دار برای شکستن فضا و روح بخشیدن به خانه کوچک خود، مبلمانی ساده با کوسنهای گلدار را انتخاب کنید.
برای انتخاب رنگ به خاطر داشته باشید که یک رنگ یا پارچه تا زمانی که روی یک مبل ننشیند، زیبایی یا عدم تناسب آن به صورت ترکیبی مشخص نخواهد شد پس اگر تصویر ذهنی درستی از مبل و ترکیب رنگی جدید ندارید بهترین انتخاب هنگام خرید ، همان رنگی است که در فروشگاه دیده و پسندیدهاید.
نکته بعدی تعداد مناسب مبل های برای فضای مورد نظر شما می باشد. برای مثال معمولاً یک دست مبل کلاسیک برای هفت نفر پیشبینی شده است که شامل، یک عدد مبل سه نفره، یک عدد مبل دو نفره و دو عدد مبل یک نفره میباشد. اما حتما لازم نیست هنگام خرید مبل این تعداد و ترکیب را رعایت کنید و بهتر است متناسب با فضا و نیاز آنرا تغییر دهید تا از پر شدن و اضافه آوردن مبل ها به خصوص در فضاهای کوچک جلوگیری نمایید.
یکی از نکات مهمی که هنگام خرید توجه به مبلمان و آثاری هنری و دارایی های منزل می باشد پس بهتر است با انتخاب عجولانه خود را ملزم به تغییر وسایل دیگری برای ورود مبل جدید به منزل نکنید و واقع بینانه و با توجه به وضعیت کنونی تصمیم گیری نمایید.
نکته آخر و بسیار مهم در انتخاب مبلمان زمان نگهداری وسایل می باشد که بسته به سلیقه و شخصیت افراد می تواند متغیر باشد اما بهترین پیشنهاد انتخاب اجناس با کیفیت و با قیمتی مناسب بوده تا در صورت نیاز با هزینه اندکی بتوانید آنها را تعویض کنید و در آینده به بهانه صرف هزینه زیاد در خرید مبلمان قبلی از تغییر دکوراسیون و ایجاد تنوع غافل نشوید.